Ter Wadding

De Moezel stroomt nu ook in ons hart. Begonnen in Frankrijk als de ‘petit Meuse’, zwelt deze mooie rivier tot een idyllisch, Duits, meanderend decor. Het toneel voor Riesling in tientallen variaties. Dornfelder van boer Bautz en “Europa Meister 2021”-slager Georg. Vanuit hotspot Enkirch zwermen wandelpaden uit tot aan Santiago de Compostela. Maar de reiziger vindt rust en liefdevolle aandacht bij Hannelore Dekeysers B&B Ter Wadding an der Mosel, waar aan alle details is gedacht.
Van het smeuiigst denkbare roerei tot de overnight oatmeal met havermelk en kwark, de eigen eiersalade, de spiesjes vers fruit, de tomaat uit de Bio Laden tot aan het diner.
Dat kan je er ook boeken. Ze kookt met passie, waarbij ze hoorbaar converseert met haar ingrediënten en kookgerei. En die praten terug, op je tong. Ree uit de heuvels, met preistoemp (ze is natuurlijk wel trouw aan haar Westvlaamse roots gebleven); en omgekeerde vol au vent en zuurkool in Bitburger bier met vier soorten vlees.
Dieetwensen inspireren haar. Haar man bracht haar kennis van exotische vegetarische gerechten bij als lasagne van meditterane groenten en banaan.
Bij het apertitiefje met Riesling Sekt 1425, van lokale wijnboer Immich Anker, zalmmouse afgetopt met zalmkaviaar kan ze overal over converseren. Goedlachs, niet opdringerig, maar wel luisterend naar nog niet uitgesproken wensen, als een butler. We hebben vier dagen enorm genoten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Ter Wadding

Thema door Anders Norén